בשנים האחרונות, תעשיית הנוי בהודו הולכת ותופסת מקום חשוב יותר ויותר בעסקי החקלאות במדינה. בהודו, כמו בכול העולם, הפרחים משחקים תפקיד חשוב ביותר לאורך מהלך החיים, מלידה ועד מוות.
במהלך עשר השנים האחרונות, לכול אורך שרשרת הגידול והשיווק של פרחי איכות, גידול וקטיף, טיפול שלאחר הקטיף, הובלה בתוך המדינה והובלה בין לאומית לייצוא, בכול שלב תופסת תעשיית הפרחים מקום יותר ויותר מרכזי בתחומי החקלאות במדינה. והבסיס על פי האמור בכתבה – השקעה במחקר.
בין השנים 2018 ו- 2019 עמדו שטחי הגידול לפרחים על 303 אלף הקטר ( 1הקטר שווה ל- 10 דונם), כך שסך כול שטחי הגידול לפרחים עמדו על 3 מיליון דונם. שטחי גידול שהם שניים בגודלם בעולם רק לאילו של סין הנמצאת במקום הראשון. פיתוח זה היה אפשרי בזכות קרקע משובחת שאפשרה גידול זה של פרחים, מקורות זמינים של כוח אדם ומזג אוויר נוח שאפשר את הגידול. במהלך 20 השנים האחרונות, צמחה תעשיית ייצור הפרחים בהודו בסדרי גודל של 10% ועד 15%בממוצע לשנה, כאשר גידול הפרחים מתבצע במספר מחוזות במדינה ביניהם קרנטקה, קשמיר ומערב בנגל.
סייע להתפתחות זו המחקר בתחום שנעשה בהשקעת המדינה. מחקר זה סייע לפתח גם זני פרחים חדשים. בולטת ההתפתחות בתחום זה שנעשתה באזור קשמיר. אזור זה מפורסם בגין זה שקיימים בו אתרים מקודשים רבים, בהם נערכים טקסים דתיים לאורך כול השנה. טקסים אילו מלווים בקישוטי פרחים ומכאן הביקוש למוצר זה שרק הולך וגדל. בנוסף, ההכנסה מיחידת שטח בגידול פרחים גבוהה יותר מזו המתקבלת מגידול חקלאי אחר. הוסף לכך את עלות העבודה הנמוכה, והרי לך כדאיות כלכלית גבוהה לגידול פרחים באזור. הזנים המובילים – וורדים, ציפורן, שושן וחרציות לסוגיהן השונים.
השקעה רבה בוצעה גם לאורך שרשרת הייצוא. הותקנו חדרי קירור בלא מעט שדות תעופה כמו גם אצל חקלאים מובילים. ארצות היעד העיקריות לייצוא מהודו נכון להיום הן ארצות הברית, בריטניה, איטליה וגרמניה.
בעונת הייצוא 2021-22 עמד שווי הייצוא של פרחים טריים מהודו על 7.71 מיליארד רופי הודי, שווה ערך ל- 95 מיליון דולר, וכפי שניתן ללמוד מין המאמר – עוד היד נטויה.
המקור: 07-03-2023 Floral Daily