הדרישה ההולכת וגוברת לקיימות, משברים עולמיים ומלחמות, אירועי קיצון של מזג האוויר וחידושים טכנולוגיים מגבירים את החששות מסיכונים אצל חברות בתובלה הלאומית והבין לאומית.
מחקר שעשתה חברת הביטוח הענקית ללוידס Lloyds, מצא כי 90% מהחברות בעולם בתחום זה חוששות מסיכונים שונים. תחום ההובלה העולמי מוסיף ערך של 89 מיליארד דולר לעסקים המשתמשים בשירותיו, ושווין של כלל חברות ההובלה בעולם נאמד ב- 9.7 טריליון דולר.
הענף, הסובל מקשיים עוד מתחילת מגפת הקורונה, ובהמשך מהמשברים ומלחמות במספר מקומות בעולם (כולל ההשפעה של המלחמה בעזה על המעבר בים האדום), מסמן את הסיכונים בהם נאלצות כיום החברות השונות להתמודד.
הדוח מסמן תשע נקודות בהן ניתן לזהות סיכונים ואליהם יש להיערך:
- הגידול בקניות המקוונות בעיקר מאז המגפה, מאלץ חברות להיערך עם טכנולוגיה שתקצר זמני משלוח על פי דרישות הלקוחות.
- הדרישה העולמית להגדלת המחויבות לקיימות, מחייבת החברות להיערכות להקטנת שימוש בדלקים מזהמים, הכנסת רכבים חשמליים וכול דרך להקטנת פליטות מזהמות.
- שינויי אקלים קיצוניים המביאים לקשיים דוגמת ירידת מפלס של נהרות. לדוגמא – בשנת 2022 ירד מפלס נהר המיסיסיפי בארה"ב לשפל שלא אפשר הובלת מטענים. יש לזכור שבנהר זה מובלת 92% מהתוצרת החקלאית של ארה"ב. באירופה סבלו המובילים מתופעה דומה.
- כניסה של טכנולוגיות מחשוב מתקדמות ובטוחות מחייבות היערכות והשקעה בחברות. היערכות של חברות התובלה בתחום זה תאפשר הקטנת עלויות, חיסכון בכוח אדם והתייעלות.
- תקלות בשרשרת האספקה כמו מחסור בכוח אדם סגרים והגבלות בימי המגפה, סתימה של תעלת סואץ כפי שקרה בשנת 2021 ועוד תקלות בשרשרת ההובלה מהוות גורם לאיחורים באספקה ועל החברות להיערך לכך.
- המשלוח של הקילומטר האחרון – ההגעה אל הלקוח הסופי. הגידול בהזמנות של משלוחים לבית הלקוח מחייב אף הוא היערכות בהתאם של החברות והן משקיעות ברובוטיקה ומכוניות אוטונומיות כמו גם ברחפנים.
- הגידול בתחום הקניה המקוונת מחייב היערכות לסכנות של התקפות סייבר ויש להיערך לכך.
- מחסור בנהגים. ממוצע גיל מבוגר, שעות עבודה רבות ושכר לא תמיד הולם יוצרות מחסור בנהגים מנוסים בתחום ובעיה קשה אצל החברות בהובלה יבשתית.
- אי שקט פוליטי, מאבקי שכר, מלחמות ואמברגו שמדינות מסוימות מטילות מייצר קשיים נוספים. כדוגמא – המלחמה באוקראינה הפילה את הכמות העוברת בנמל המבורג שבגרמניה ב- 120 מיליון טון.
הדו"ח מסכם: "אילו הסיכונים. הנהלות החברות חייבות ויכולות למצוא פתרונות כך ששרשרת ההובלה תמשיך לנוע".
המקור: 11-01-2024 Strategic Risk