לפני מספר שנים לקח וסל בוש Wessel Bosch, את ניהול עסק מכירת הפרחים המשפחתי מהוריו. חנות הפרחים שלהם ממוקמת בעיירה ההולנדית Ermelo, כבר למעלה מארבעים שנה. וסל הרחיב את העסק לשתי חנויות בעיירה. "בעבר חלמנו להתרחב לחמישים חנויות, אולם כעת אני שמח עם שתיים מצליחות".
כל מי שנכנס לאחת משתי חנויות הפרחים בבעלותו, סביר ביותר שלא ייצא ללא זר פרחים. בחנות תראה מימינך דליים עם כלל מגוון הפרחים ובכול הצבעים, ומשמאל את דלפק המכירות. במרכז החנות שולחן עבודה להכנת זרים וסידורים. "בעבר, הכנו את הזרים באחורי החנות. בקיץ 2024 ביצעתי ריענון לעסק, העברתי את תהליך ייצור הזרים למרכז החנות ואני מוצא כי הכנת הזרים במרכז מוצלחת יותר ונותנת הרגשה טובה וקשר טוב עם הלקוח".
לאחרונה, עברו על וסל מספר שנים מרגשות. הוא נעשה אבא. הוא קיבל את ניהול העסק המשפחתי ובנוסף פתח חנות שניה בעיירה. "שנות המגפה הכניסו אותנו להתלבטויות, האם להוריד או להעלות מחירים? האם עלינו למכור זרי יוקרה או זרים פשוטים? הפתרון היה, גם וגם. בחנות בה אני נמצא נמכרים זרים פחות יקרים ובחנות השנייה אותה מנהלת רעיתי, נמכרים הזרים היוקרתיים".
עם תום לימודיו, ניסה וסל לעסוק בתחום הבניה. "גם אז נאלצתי לקום מוקדם בבוקר. אולם לאחר שנתיים הבנתי שמקומי עם הפרחים. כיום אני קם מוקדם עוד יותר, על מנת להגיע לקניה במכרזת פלנטיון. אני מאד אוהב לרכוש פרחים בשעון. כאשר אני מגיע ליציע אני מסתכל סביב. אם היציע מלא, ברור לי שעלי ללחוץ מהר על השעון. כאשר היציע ריק, התמונה הפוכה. ברור כי לעיתים אני גם מעדיף קניה מרחוק, כאשר אני יושב מול שלושה מסכי מחשב במקביל ובכך מקבל תמונה מלאה של השוק".
"מגוון הפרחים המוצע במכרזת פלנטיון מספק. אולם, חסר לי יותר פרחים עם תעודת קיימות. אני רואה כי מרבית הפרחים המגודלים כאורגניים נמכרים באלסמיר. קיימות הוא הכיוון אליו אני חותר. אתן לכך דוגמא – לקוחות אינם רוצים נייר עטיפה שאינו עשוי מחומר ממוחזר או לעיתים אף יבקשו זר ללא עטיפה כלל".
"עם סיום הקניה במכרזה, אני מעמיס את הפרחים וחוזר לחנות. לא מבין כיצד יש זמן לקולגות האחרים לשבת לכוס קפה נוספת לאחר הקניה. ברור לי שהעבודה משפיעה על חיי היום יום שלנו, שכן אנו, רעיתי ואני, עסוקים שעות רבות בחנויות. אולם, הסיפוק מהעבודה, ההיכרות עם כול לקוח והידיעה שיש לי שתי חנויות מצליחות, נותן לנו את ההרגשה שעשינו צעד נכון".
המקור: 26-03-2025 Plantion
