בעבר, הייתה ארצות הברית אחת מיצרניות הפרחים הגדולות בעולם. הייצור המקומי בארצות הברית, ובמיוחד במדינת קליפורניה, היו גורם מרכזי במסחר הן בתחומי המדינה עצמה והן במסחר העולמי בפרחים טריים.
נכון להיום, 80% מהפרחים הנמכרים בארצות הברית מקורם בייבוא. המקור העיקרי לייבוא הוא מדינות מרכז ודרום אמריקה ומדינות באפריקה.
בשנת 1991 אושרה חקיקה בארצות הברית אשר אפשרה ייבוא חופשי ממכס לרשימה של מוצרים ממספר מדינות דרום אמריקאיות. בין המוצרים שהין ברשימה זו עם הקלות המכס היו גם צמחים ופרחים טריים. עבור מגדלי הפרחים בארצות הברית הייתה חקיקה זו מעט יותר מאשר "מכה קלה בכנף". כתוצאה מכך חווה הענף ירידה מתמשכת בייצור המקומי של פרחי קטיף.
בשנת 1991 היווה הייצור המקומי 64% מסך המכירות של פרחים במדינה, ובהמשך אנו עדים לירידה מתמשכת עד לשיעור של 20% מסך השוק בשנת 2007. בעלי עסקים לא מעטים הרוויחו מתהליך זה, אך בפירוש לא החקלאים מגדלי הפרחים.
סך התעשיה של פרחי קטיף בכלל מדינות העולם עומד על סך מכירות של 36.4 מיליארד דולר.
הירידה בחלקם של מגדלי הפרחים בארצות הברית הביאה להרבה יותר מאשר לנפילה במשרות אותם יכלו למלא אזרחי ארצות הברית לאורך כול שרשרת המסחר.
הגידול המקומי הוחלף כאמור על ידי ייבוא ממדינות מחוץ לארצות הברית. יש לזכור כי גידול פרחים במדינות אילו מלווה במספר לא קטן של השפעות סביבתיות כמו שימוש מרובה במים, שימוש בחומרי הדברה וכימיקלים שונים, חומרים היכולים אף הם להזיק למקורות המים או לבריאות העובדים בענף או לקהילות הסמוכות לאזורי הגידול. בנוסף, יש לזכור כי תובלה של פרחים במטוסים מביאה גם למה שמכונה "טביעת רגל פחמנית" עקב השימוש בדלק מטוסים, שמשמעותה עוד פליטה של גזים מזהמים לאוויר, כמו גם הידיעה שבארצות מתפתחות משלמים לעובדים שכר נמוך או תנאי עבודה שלעיתים אינם הולמים.
אנו רואים כי יותר ויותר צרכני פרחים וצמחים מבקשים כי מקור הפרחים או הצמחים אותם הם עומדים לרכוש יהיה ממקום בו נשמר נושא הקיימות. כתחליף לייבוא מתפתחת בארצות הברית מגמה של יצרני פרחים מקומיים קטנים, רבים מהם הינם גם בעלי חנויות אשר מקפידים על נושא הקיימות כהמשך למגמה של שמירה על עולם ירוק אותה מובילים צרכני הפרחים.
אולי עדיין לא חזרה להיקף של שנת 1991, אולם בהחלט מגמה בריאה.
המקור: 13-06-2023 Floral Daily