מידי שנה במהלך חודש מאי, מיליוני פרחים עושים את דרכם מדרום אמריקה לארצות הברית, שם הם ממלאים תפקיד מרכזי בזרים המוענקים למיליוני אימהות ברחבי המדינה. והספקית העיקרית של פרחים אילו היא קולומביה.
מדינת קולומביה מייצאת מידי שנה פרחי קטיף בשווי של למעלה מ- 2.0 מיליארד דולר. נתון הממקם את קולומביה כמדינה השנייה בגודלה בעולם בייצור פרחים אחרי הולנד. 75% מסכום זה, 1.64 מיליארד דולר, הוא שוויו של הייצוא מקולומביה לארצות הברית, כך שיש סיכוי שכמעט בכול זר פרחים אשר נרכש במדינה לקראת יום האם יהיו פרחים שמקורם בקולומביה.
על פי פרסום בעיתונות התעופה המקומית, במהלך שלושת השבועות שקדמו ליום האם שחל ב- 12/05/2024, הוטסו בלמעלה מ- 400 טיסות מטען 24,000 טון פרחים, מטען שכלל כ- 550 מיליון ענפים משתי המדינות קולומביה ואקוודור לארצות הברית.
את תחילת הקמתו של ענף גידול הפרחים במדינה ניתן לייחס לתקופת המלחמה הקרה שבין ארצות הברית לרוסיה בתחילת שנות ה- 60 של המאה הקודמת. עד שנת 1960, מרבית פרחי הקטיף שנמכרו ברחבי ארצות הברית מקורם היה מגידול מקומי במדינת קליפורניה, אולם המחיר של פרחים אילו היה גבוה. מתוך חשש להתפשטות הקומוניזם במדינות דרום אמריקה, יזם נשיא ארצות הברית דאז, ג'ון פ. קנדי מיזם בן 100 מיליארד דולר לפיתוח תעסוקה במדינות דרום אמריקה. קולומביה הייתה בין המובילות במיזם זה שיועד בעיקר לפיתוח החקלאות. הנשיא האמריקאי אף ביקר במדינה ב- 1961, כאשר כשליש מתושבי הבירה בוגוטה יצאו מבתיהם כדי לכבד את בואו.
צעד נוסף בהתפתחות הענף היה בהמשך, באותן שנים בהן חלה התפתחות במשלוחים בדרך האוויר, כאשר המשלוח הראשון בדרך האוויר מבוגוטה בירת קולומביה למיאמי שבארה"ב נעשה ב- 1965. צעד נוסף בפיתוח העסקים נעשה כאשר ב- 1991 נחתם הסכם כלכלי בכמה תחומים בין מדינות דרום אמריקה לארצות הברית של ייבוא סחורות ללא מכס, כולל פרחים. הסכם זה מאפשר את הייבוא של מיליארדי פרחים מידי שנה של וורדים, ציפורן וסחלבים מקולומביה לארה"ב.
המקור: 15-05-2024 Floral Daily