אין מגדל פרחים ולו גם אחד שליבו לא החסיר פעימה כאשר הוא רואה את הקורים הדקיקים בצבע אפור מופיעים על עלי הכותרת של הפרח… בוטריטיס!
הבעיה ישנה. הרבה מאד פתרונות קיימים ועומדים זמינים עבור מגדלי הפרחים. ובכול זאת מצא לנכון הידיעון בשפה ההולנדית להציע פעם נוספת מספר עצות להתמודדות עם הבעיה. מעין ריענון עבור הקוראים.
לאחרונה פורסם מחקר אשר נעשה בנושא, מחקר שגם מציע פרוטוקול לטיפול מונע, טיפול שאם יאומץ ע"י המגדל/ת ויבוצע באופן מסודר, יאפשר אספקת פרחים מהחממה ליעד כשהם נקיים מהעובש.
הקרן האמריקאית של ארגון בעלי החנויות AFE, בשיתוף 24 מגדלי פרחים מארצות הברית וממדינות נוספות, ארגוני מגדלים וארגונים נוספים של בעלי חנויות סיימו בימים אילו מחקר בן 5 שנים בנושא.
מטרת המחקר כפי שהוגדרה – כיצד ניתן להקטין את הנזקים מהתפתחות הבוטריטיס בפרחים. המחקר נוהל על ידי דר' טרי נייל Terril Nell, והוא מציע בסיום המחקר מספר צעדים להקטנת הבעיה, צעדים אותם הוא מציע למגדלי הפרחים לרשום כחלק מהעבודה היומית במשק.
להלן התקציר:
בין אם אוהבים זאת או לא, נבגים של בוטריטיס תמיד נוכחים באוויר.
זה קורה במידה והלחות בסביבת הפרח היא מעל 85%, או במידה ועלי הכותרת של הפרח לחים במשך למעלה משמונה שעות כאשר הטמפרטורה בה שוהה הפרח היא מעל 18.5 מעלות צלזיוס.
מהסיבות שלעייל, חשוב מאד לסלק עטיפת פלסטיק, כאשר הפרחים נמצאים בטיפול כלשהו. על פי המחקר "פרחים שטופלו בטמפרטורה חמה יחסית, ועוברים למקום עם טמפרטורה קרה יותר, יופיעו טיפות מים כתוצאה מתהליך העיבוי על העטיפה, או על עלי הכותרת. לחות זו מספיקה על מנת לאפשר לנבגי הבוטריטיס הנמצאים על הפרח, להתחיל להתפתח".
בנוסף, חובה לבדוק את טמפרטורת הקירור ולשמור על טמפרטורת חדר הקירור ברמה של 1.0 עד 3.5 מעלות צלזיוס, ועל רמת לחות עד 75% ובוודאי שלא יותר מ- 85%.
ניקיון וסטריליות אף הם חשובים ביותר. "נבגי הבוטריטיס נמצאים באוויר. הם נמצאים בסכינים המשמשים בעבודה ובמזמרות. הם נמצאים בבגדי העבודה ועל שולחנות העבודה.
התשובה – יש לחטא את כלי העבודה ולעבוד עם בגדים נקיים. יד לבצע ניקוי יסודי של המקרר לפחות אחת לחודש או לכול היותר אחת לחדשים".
המקור: 03-06-2023 Floral Daily