ב- 02/03/2023 מלאו למכרזת הפרחים בנאלדוויק (ותיקי הענף עדיין נוהגים לעיתים לכנות אותה בורסה סי סי) 100 שנות פעילות. בתאריך זה בדיוק, בשנת 1923 נוסדה המכרזה המרכזית לפרחי קטיף של אזור ווסטלנד (המחוז החקלאי במערב הולנד). שבוע מאוחר יותר החלה הפעילות המסחרית שהתקיימה אז בבניין מכרזת הירקות המקומית.
בשני העשורים הראשונים של המאה ה- 20 כמעט ולא היה ייצור של מוצרי נוי באזור, למעט גידול לצרכים של שימוש עצמי בבית החקלאי. החקלאים עסקו בייצור של ירקות ופירות או משקי בעלי חיים. מה הסיבה? ותיקי החקלאים באזור זה טענו שבגידול של פרחים "אין לחם" היכול להביא פרנסה.
מי שכן גידל פרחים בצורה מסחרית נהג להביא אותם למכירה במכרזה באלסמיר שכבר הייתה קיימת. משלוח לאלסמיר היה כרוך בעלויות הובלה כבדות. מי שמצא לנכון לשלוח את הפרחים ישירות לקניינים שלא דרך המכרזה היה חשוף לסיכון של אי תשלום או לבעיות איכות. היו גם מי שניסו למכור את הפרחים במכרזת הירקות המקומית, אולם אצל קניינים אלו הביקוש למוצרי נוי היה אפסי.
הדחיפה הראשונה הגיעה מהמגדל פ.א. ואן ולדן. בפגישה של מגדלי צמחי הפקעת של אזור ווסטלנד ב- 12/01/1923 העלה את השאלה: "האם אין זה הגיוני עבורנו להקים מכרזת פרחים באזור שלנו, אזור ווסטלנד?" בהמשך, ההתקדמות הייתה מהירה. ב- 02/03/1923 הוקמה האגודה של "המכרזה של פרחי קטיף של ווסטלנד". שבוע מאוחר יותר, בשעה 09:30 בבוקר, בבניין מכרזת הירקות של האזור החלה המכרזה לפרחים לפעול. חקלאים יכלו להביא פרחים למכירה עד מחצית השעה לפני תחילת המכירה עצמה. העמלה הייתה 10% ממחזור המכירות. הגידולים הראשונים שהוצעו למכירה היו: צבעוני, יקינתון, ציפורן, כלנית, קאלה ועוד מספר זני פרחים. מחזור המכירה ביום ראשון זה של הפעילות עמד על 304.59 גילדן. בשנה בראשונה עיקר המכירות התבססו על צמחי פקעת וחרציות.
המכרזה לא הייתה רק תוצאה של הצורך בשיפור האפשרות של המסחר בגידול הפרחים באזור. המכרזה הפכה לקטר הצמיחה של ענף הנוי באזור. הידיעה כי החקלאי משוחרר מכול נושא המכירה והתפעול, כאשר הוא מקבל על עצמו את כללי המכרזה כמו: זמני הגעה, כללי ההגשה, האריזה, המיון והאיכות, אפשרה לו להתפנות כול כולו לייצור במשקו.
בתאריך 19/11/1931 החלה המכרזה לפעול בבניין משלה, בניין הנמצא באתר בו ממוקמת המכרזה גם היום. שטח המבנה היה 50 מטר מרובע, עם מקום ישיבה ל- 200 קניינים. המבנה היה צנוע וחף מכול מותרות. המוצר המוביל במכירה היה אז פרח החרצית.
עם השנים ולאחר מספר שינויים ומיזוגים מכרזת נאלדוויק היא היום חלק מרויאל פלורהולנד.
המקור: 02-03-2023 RFH News