מסורתית, יום האם באנגליה חל ביום ראשון הרביעי בתוך ספירת הימים שמקדימה את חג הפסחא, האיסטר. השנה חל יום האם האנגלי בתאריך ה- 19/03/2023.
האם ידעתם כי למעשה קיימים באנגליה שני ימי אם?
הכרוז אריק בולנד Erik Boland שלו מוקדשת הפעם הבמה שנותן העיתון לכרוז מסביר. "אם יום אם אחד אינו מספיק, הרי שבריטניה חוגגים שני ימי אם. אנו מכירים את יום האם שמקורו באמריקה, ושהפך להיות משמעותי ברחבי העולם בעיקר עקב פעילות שווק נמרצת של אמריקה וחל ביום ראשון השני של חודש מאי מידי שנה. ואולם, יום האם עליו אני מדבר הוא יום האם שחל בחודש מרץ, והוא מוקדש לכול אימהות הכנסייה לדורותיהן". יום אם זה שהוא יום האם האנגלי חל באחד מימי ראשון מידי שנה בחודש מרץ, ומטרתו לשים את האימהות במרכז.
הצבע המבוקש ביותר ליום האם האנגלי הוא הצבע הוורוד, ואנו אכן עדים לעליה בביקוש ובמחיר למוצרי נוי בצבע הזה. בנוסף, ועם הכניסה יותר ויותר אל תוך האביב אנו רואים הגעה של פרחים עונתיים רבים המגיעים כעת למכירה, כולל ולא פחות מעניין הרבה מינים של פרחי מאכל.
החל מאמצע אפריל אנו צופים הגדלה כמותית של האספקה למכירה של אותן חממות שדחו את הפריחה ממרכז החורף תוך צמצום החימום בחממה. הגידול הצפוי נלקח בחשבון על ידי הנהלת המכרזה וננקטו לא מעט פעולות על מנת שהצוות יוכל לעמוד בלוחות הזמנים הנדרשים על ידי הקניינים.
"אנו רואים כי המכירה במסלולי המכירה הישירה מעט "פחות חלקה" בהשוואה לשנים קודמות. להערכתי הסיבה היא כי הקונים הסופיים של מסלול זה מעט מהססים לתת הוראות קניה, וזה מביא לזהירות יתר. מצד שני, הכמויות המכוונות למכירה בשעונים גדלות, רמת המחירים נשמרת שכן הקניינים זקוקים למוצרים ושומרים על קצב מכירות יציב. השעון היה ועודנו כלי מכירה רב עוצמה" מוסיף אריק.
ולסיום מוסיף אריק "תפקידו של הכרוז הוא השמירה על אותו הקצב שאנו היינו רוצים שיהיה במהלך המכירה, מה שמאפשר את מימוש מדיניות המכרזה – השגת מחיר מירבי במינימום הוצאה".
המקור: 10-03-2023 RFH News