מבחינה של נתוני הייצוא של פרחים וצמחים מהולנד במהלך סתיו 2023 לאחר עשרת החודשים הראשונים של השנה, עולה כי סך הייצוא מהולנד היה נמוך מזה של השנה הקודמת 2022.
סך הירידה בהשוואה בין השנים עמדה על 4% במונחים כספיים, לסך הייצוא הכולל של פרחים וצמחים.
זה המקום לציין כי בשנים הקודמות 2021 ו- 2022 היו בהחלט שנים יוצאות דופן במונחי מכירות ומחירים בענף הנוי, ובכול זאת, הירידה מאכזבת. סך ערך ייצוא הפרחים באחד עשר חודשים ב- 2023 ירד ב- 4.5% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה הקודמת, וסך ערך ייצוא הצמחים ירד ב- 3.1% בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה הקודמת. הנתונים פורסמו על ידי איגוד הסיטונאים ההולנדי ה- VGB.
נתונים נוספים אשר צוטטו בכתבה מראים כי באותה התקופה, ינואר עד נובמבר 2023 גם ברויאל פלורהולנד מחזור המכירות של פרחים מגידול מקומי הולנדי ירד ב- 6% לעומת התקופה המקבילה בשנת 2022, ירידה שעיקרה מהקטנה בכמות שנמכרה במכרזה בשיעור של 5%- ושל ירידה ברמת המחיר הממוצע בשיעור של 1%-. עיקר הירידה התרחשה בחודשים ספטמבר ואוקטובר.
באשר למכירת הצמחים במכרזה, עד לחודש יוני הן דשדשו לעומת השנה הקודמת. דשדוש זה נבע בעיקר בגין רמת אספקה נמוכה של צמחים מגידול מקומי והוא זה שהביא לירידה כמותית בשיעור של 3.5% בהשוואה לשנה הקודמת. רמת האספקה ושיפור קל ברמת המחיר בחודש אוקטובר שיפרו במעט את התוצאה המצטברת עד לסוף חודש נובמבר שהייתה כאמור ירידה בשיעור הייצוא של 3.1% בנתונים מצטברים.
על פי הדיווח, בתחום הייצוא של צמחי גינה היה דווקא שיפור ומחזור הייצוא במונחים כספיים היה גבוהה יותר באחד עשר החודשים הראשונים של שנת 2023 ב- 6.5% למרות הירידה באספקת הצמחים אשר הוצגו למכירה בשיעור של 2%.
המקור: 03-01-2024 Bloemen & Planten
