מגוון גדול של חרקים משמש בתפקיד מרכזי של סיוע בהאבקה של פרחים וצמחים. לחרקים כמו דבורת הדבש, חיפושיות מסוגים שונים, פרפרים, זבובים ועש תפקיד משמעותי ביותר בשמירה על בריאותה של הצמחייה הטבעית כמו גם בגידולים החקלאיים השונים. לחרקים, אחריות על האבקה והפריה של 75% מסך הצמחים הפורחים בעולם כולו כמו גם על 35% מהצמחים המשמשים בתעשיית המזון העולמית.
עקב התמעטותם של השטחים הפתוחים בעולם כולו, משבר האקלים, השימוש הנרחב בחומרי הדברה וכימיקלים אוכלוסיית החרקים האלה קטנה, מה שמהווה איום על המשך קיומם של הצמחייה בשטחים הפתוחים, שמירה על המגוון הביולוגי וכמובן גם על תעשיית המזון העולמית.
מה ניתן לעשות על מנת לעכב תהליכים אילו? מחקרים מראים כי הקטנת השימוש בכימיקלים מסוגים שונים בשימוש בחקלאות ואימוץ שיטות של שיטות עבודה חלופיות הכוללות שמירה על המגוון הביולוגי כמו הדברה ביולוגית או שיטות עבודה דומות, תורמת.
בדרך זו, יכול החקלאי לסייע לשמירה על המשך קיומם של החרקים השונים החשובים בתהליכי ההאבקה וההפריה של הצמחים.
מתוך מגמה לסייע במהלך זה של שמירה על הטבע, מתגייסות מספר רשתות שיווק ומרכולים בארצות הברית לסיוע במהלך. החל מהשנה, רשת המרכולים הגדולה ביותר בארה"ב, Walmart U.S מודיעה, כי תרכוש 100% מסך המוצרים החקלאיים, פירות, ירקות ופרחים אך ורק מחקלאים המקיימים את המהלך של השמירה על המגוון הביולוגי כמופיע בכתבה למעלה. רשתות שיווק נוספות במדינה נמצאות בתהליכים דומים לקראת הכרזה דומה על אספקה של מוצרי חקלאות אך ורק מחקלאים המקיימים את התהליך של השמירה על הטבע. בין הרשתות הללו ניתן למצוא את Giant Eagle, Kroger, Meijer, ורשתות נוספות.
אומרת נשיאת GLOBALG.A.P צפון אמריקה: האיום של ירידת האוכלוסייה של החרקים "צדה את עיניהם" של רשתות השיווק, והן מצטרפות למאבק חשוב זה על שמירת הטבע.
הרשתות מצרפות בקשה להצגת תעודת הסמכה גם לפרחים וצמחים בנוסף לפרות והירקות מייצור מקומי אותם הן משווקות. זוהי הוכחה נוספת לחשיבות בה רואה עולם המסחר את התהליך. זו לא רק היענות לדרישה טכנית של הרשתות, אלא דרך חשובה לשמירה על עולמנו.
המקור: 27-06-2025 Floral Daily
