במהלך שנת 2024, ביצעה המועצה ההולנדית לקידום מכירות ה- BBH, מחקר מעמיק על הרגלי הקניה וערוצי המסחר של פרחי קטיף וצמחים. המחקר נערך במדינות הולנד, בריטניה, גרמניה וצרפת. פרק מתוך מחקר זה כבר פורסם בשבוע 10.
בימים אילו מפרסמת מועצת הפרחים ההולנדית את תמצית סיכומי המחקר.
המחקר התמקד בשלוש קבוצות מוצרים – פרחי קטיף, צמחי בית וצמחי גינה. מועצת הפרחים ההולנדים מאמינה כי המסקנות העולות ממחקר זה תאפשרנה למגדלים ולקניינים להיות יותר ממוקדים בהעדפות הצרכנים. בכול מדינה מארבעת המדינות המשתתפות, לקחו חלק למעלה מ- 2,000 קונים ברמות שונות של המסחר, זאת דרך שאלונים מקוונים. במקביל נערכו גם ראיונות פנים אל פנים וכן הופעלו מצלמות במספר חנויות למעקב אחר הרגלי הצרכנים. ב- 04/03/2025 הציגה מועצת הפרחים את עיקרי הממצאים.
במהלך המחקר נלמד מסלול הלקוח לעומק.
לפרחי קטיף, הנושאים החשובים ביותר לרכישה הם מחיר, רעננות ומראה.
לצמחים, החשוב ביותר עבור הקונה הוא קלות התחזוקה של העציץ וכן והשמירה על קיימות ועל איכות הסביבה.
למעלה מ- 60% מהרכישות הן רכישות מתוכננות מראש, הן לפרחים והן לצמחים, וזה גם לאירועים ידועים מראש, כאשר רכישה של מוצרי נוי לימי הולדת עומדת בראש הרשימה.
ערוץ הרכישה של פרחים וצמחים שונה ממדינה למדינה. בבריטניה, מרבית הקניות נעשות ברשתות הסופרמרקטים, בעוד שבהולנד, גרמניה וצרפת עיקר הקניה נעשית בחנויות הפרחים ומרכזי המכירה המקצועיים. ההחלטה הסופית על הקניה של צמחים בהולנד היא על פי רמת השירות של המוכר בחנות הפרחים, בגרמניה על פי התצוגה במרכז הגננות. באשר לקבלת ההחלטה לגבי רכישת פרחים, בצרפת היא על פי תצוגת הפרחים בחנות, ובבריטניה על פי נוחות הקניה ברשת, והיכולת לשלב קנית פרחים עם מוצרי צריכה אחרים אותה קונה הצרכן ברשת.
בכוונת מועצת הפרחים ההולנדית להעמיק המחקר במדינות נוספות במהלך שנת 2025.
בשנה זו יתמקד המחקר במדינות: פולין, איטליה, נורבגיה ושבדיה. בהמשך השנה, בכוונת המועצה להציג מעין "לוח מחוונים" דשבורד, בו יוכל המתעניין לקבל בצורה מסודרת את תוצאות המחקר על מנת לסייע לו בקבלת החלטות באשר לעסק שלו. לדוגמא, בנושא לקוחות המבקשים מוצרים שגודלו בתנאי קיימות ועוד.
המקור: 06-03-2025 Flower Council of Holland
