מתקפות לקבלת כופר, גניבת זהות, השגת מידע ברמייה ועוד, אילו הם רק חלק מאיומי התקפות הסייבר שהעולם חשוף אליהם כיום. נקודת אור, ניתן לעשות לא מעט פעולות על מנת להתגונן מהתקפות אילו. רויאל פלורהולנד ומערכת פלורידיי מבקשים לייעץ לחברים כיצד ניתן להגן על מערכת המחשוב שלהם, של החברה שלהם ושל עמיתים לעבודה.
היערכות היא מילת המפתח. אין להמתין שההתקפה תתרחש. יש להיערך מראש. השקעה בהיערכות והקפדה כי כול המשתמשים במערכת מודעים לסכנות ויודעים באילו מה לעשות.
א. הסברה לעובדים על הסכנה הקיימת בדוא"ל או בהודעות לא מזוהות.
ב. ניהול מדיניות החברה לפיה אין לשתף זרים במידע חיוני.
ג. הסברה לכולם כמה מסוכן לשתף מידע רגיש ברשתות חברתיות.
ד. תמיד יש לוודא כי שולח הדוא"ל או ההודעה הוא אמין ומוכר.
ה. יש לוודא כי משתמשים נוספים ברשת, אינם מפיצים נתוני מידע העלולים להביא לנזק בעתיד.
ו. שימוש בסיסמאות חזקות לשמירה על ביטחון המידע.
על פי הכתבה, מומלץ להיות מעודכנים בנושאי תוכנה. יש להשתמש במסנני דואר ובהגנות המעודכנות ביותר על מנת למנוע איומי סייבר. שימוש בתוכנות לא מעודכנות הוא בפירוש "פרצה הקוראת לגנב".
בהתקפה למטרות כופר ינסו להשתלט על התוכנות בשימוש ויידרשו תשלום עבור שחרור הנתונים. תוכנת הגנה מעודכנת לשמירת הקבצים, יכולה להקטין ואפילו למנוע התקפות אילו. בנוסף, מומלץ לבצע סריקה מסודרת ותדירה של המחשב, על מנת לוודא כי לא הושתלה בתוכו תוכנה זדונית.
דרך נוספת להתמודדות עם דרישת כופר היא שמירה על התוכנה, על ידי גיבוי הקבצים במקום אכסון חיצוני ניפרד, שאינו מחובר למקום העבודה הרגיל. כדאי לבצע גיבוי מידי יום עם תום יום העבודה.
ובנוסף מומלץ:
א. לא לשתף מידע חשוב ברשתות החברתיות ולא נתוני מידע אישי.
ב. בדיקה באופן רציף של נתוני הבנק ו/או כרטיסי האשראי. נתקלת בדבר מה חשוד? יש ליצור מיד קשר עם הבנק או חברת האשראי.
ג. הימנעות משימוש ברשתות Wi-Fi ציבוריות בעת ביצוע תשלומים או משלוח מידע רגיש אחר.
המקור: 10-04-2024 RFH News