נשיא ארצות הברית, דונאלד טראמפ חתם על צו נשיאותי חדש ובו הורדה של תעריפי המכס על יבוא של שורה ארוכה של מוצרי חקלאות ובהם גם פרחי קטיף. בין המוצרים החקלאיים אשר המכס לגביהם הוקטן ניתן למצוא עגבניות, תפוזים, בננות ופרות אקזוטיים, מוצרי בשר וקפה כמו גם כאמור פרחי קטיף טריים.
מלכתחילה, הוטלו המכסים על ייבוא ממדינות אשר בהן קיים מכס על ייבוא של מוצרים אשר מקורם בארצות הברית. שיעור המכסים אשר הוטלו היה בין 10% ועד ל- 50% משווי המוצר. ואולם, עם הטלת המכסים בכניסה לארצות הברית מסתבר כי מחירם של המוצרים בתוך ארצות הברית עלה בצורה חדה, מה שגרר ביקורת קשה על המדיניות. לדוגמא – קפה שמקורו מברזיל, מדינה שהיא יצואן הקפה הגדולה ביותר אל ארצות הברית ספג מכס בשיעור של 50%. בחודש ספטמבר 2025 שילמו צרכני הקפה מחיר הגבוה ב- 20% יותר מאשר המחיר אשר היה בשנה הקודמת.
התקנות החדשות אשר נכנסו לתוקף ב- 13/11/2025 תקפות גם לייבוא של פרות אקזוטיים כמו גויאבה, אבוקדו, אננס, מנגו, ליים, פפיה וקיווי. בנוסף נמצאים בסעיפים אשר לגביהם הוקטן שיעור המכס גם ייבוא של תה, מיצי פירות, קקאו ומספר סוגי תבלינים וחומרי דישון. על פי ההסברים אשר ליוו את פרסום ההודעה על ההקטנה בשעורי המכס, "הקטנת המכס נוגעת למוצרים אותם אין אנו מגדלים כאן בארצות הברית".
בולטת העובדה כי ייבוא של עגבניות ממדינת מקסיקו נותר עם מכס גבוה של 17% למרות ההקלות שפורטו למעלה. השארת המכס הגבוה נובעת ממערכת אחרת של מכסים והסכמי סחר בין שתי המדינות. המהלך אגב הביא מיידית לעליית מחירי העגבניות בארצות הברית, מה שהיה צפוי.
המקור: 17-11-2025 Bloemen & Planten
