אקוודור, המדינה השוכנת ביבשת דרום אמריקה, מייצרת פרחים בהיקף של 1 מיליארד דולר ונחשבת ליצואנית הפרחים השלישית בגודלה בעולם. מרבית החוות לגידול פרחים ממקומות באזורים הכפריים בהרי האנדים. באזור זה, השילוב בין אדמה של אפר וולקני עשיר ו- 12 שעות שמש ביממה מיצרים שילוב שהוא מעולה לגידול פרחים, בעיקר וורדים.
על פי דו"ח שפרסם לאחרונה הבנק העולמי, שליש מאוכלוסיית אקוודור חיה באזורים כפריים, כאשר מחצית מאוכלוסייה זו נמצאת בתנאי עוני. עבודה בתעשיית הפרחים היא בין אפשרויות התעסוקה הבודדות האפשריות באזור ומהווה לכן מקור תעסוקה מאד משמעותי באזורים אלו. על פי הדו"ח, 48,000 תושבים באזור מועסקים בגידול וקטיף הפרחים, מחציתן נשים.
עובדים אלו ידעו היסטוריה של ניצול בתנאי העבודה על ידי בעלי החוות. ואולם, נראה כי בעת זו, צפויים שיפורים בתנאי העבודה של עובדי תעשיית הפרחים במדינה עם הכניסה של יותר ויותר חברות להסמכה בנושא טיפול בעובדים ובתנאי העסקתם. הפעילות היא בעיקר בגין הדרישה של הצורך להצגת מסלול טיפול בפרח בדרך הקיימות. גם ארגונים שאינם ממשלתיים מסייעים בפעילות זו לשיפור תנאי העובדים, ועל ידי כך להשגת התעודה הנדרשת.
עוד מעדכן הדו"ח, כי מספר ארגונים, ממשלתיים ולא ממשלתיים מלווים את החוות בהסמכת האיכות בנושא העסקת עובדים. דגש מיוחד ניתן לנושא העסקת נשים בחוות לגידול הפרחים. בחוות אשר הוסמכו, זוכות הנשים המועסקות במקום בשכר זהה לזה שמקבלים הגברים במקום, תנאי עבודה הוגנים ללא ניצול, זכויות לנשים לאחר לידה ולאימהות לילדים ועוד.
לא מעט חוות מציעות גם שלוש ארוחות ביום לצוות העובדים כמו גם הטבות נוספות היוצרות אווירת תעסוקה חיובית בקרב צוותי העובדים.
בהחלט גישה מרעננת ונקודת מבט נוספת באשר לחשיבות הסמכת האיכות בנושא תנאי התעסוקה של צוות העובדים.
המקור: 25-04-2024 Floral Daily