במהלך השבועיים הראשונים של חודש יולי התקיימו מספר פגישות מגדלים באחריות תאגיד רויאל פלורהולנד לנושא ההסמכה למגדלי הפרחים. בסך הכול נערכו ארבע פגישות עם קבוצות של מגדלים באזורים שונים בהולנד.
במהלך המפגשים, ניתנו למגדלים אשר השתתפו במפגשים, הסברים מלווים בדוגמאות ממשיות באשר לתהליך ההסמכה. ההסברים נגעו בדרכים לביצוע ההסמכה על מנת שיעמדו בדרישות קבוצות המסחר אשר היתנו את המשך הקניות שלהם, אך ורק של פרחים אשר גודלו אצל מגדלים בעלי תעודת הסמכת ארגון FSI, תעודתMPS ABC או GLOBALG.AP IDA.
מובן שניתן מקום רב להצגת שאלות על ידי המשתתפים אשר זכו לתשובות מבעלי המקצוע אשר השתתפו במפגשים אלו.
למשתתפים הוצגו מסמכי אמת, צילומים ודוגמאות חיות מהתהליך עצמו, דבר אשר אפשר למשתתפים להגיע להבנה טובה יותר של תהליך ההסמכה.
התגובות של המשתתפים במפגשים היו חיוביות. רבים מהם ציינו כי המפגש אפשר להם לצאת לדרך ההסמכה בצורה טובה. "זהו תהליך רציני, אבל ניתן לביצוע. כול מה שנדרש הוא לצאת לדרך".
מהם הצעדים הבאים? נכון להיום, 75% מהמסחר במוצרי נוי בתאגיד רויאל פלורהולנד מקורו ממגדלים בעלי תעודת הסמכה. למגדלים, ספקים או קניינים שטרם הוסמכו ממתינים לוחות הזמנים והצעדים כמופיע בהמשך.
תזכורת – התאגדות ה- FSI היא התארגנות של מרבית הגופים העוסקים במסחר בפרחים בהולנד ובאירופה אשר קיבלו החלטה ולפיה החל מ- 01/01/2026 יבצעו רכישת פרחים וצמחים אך ורק ממגדלים בעלי תעודת איכות.
הוחרגו ממועד זה מגדלים שהוגדרו "מגדל לא גדול", מגדלים שהיקף המכירות השנתי שלהם באזור הכולל את אירופה וישראל, יהיה קטן מ- 250,000 €.
למגדלים אלה ניתנה הארכה של המועד אשר עד אליו הם נדרשים לקבל תעודה, עד ל- 01/01/2026.
מגדלים המוגדרים "ממוקדי שעון", כאלה שבחרו בקבוצת התמחיר של מיקוד המכירות בשעונים ואשר מחזור המכירות השנתי שלהם נמוך מ- 250,000 €, נדרשים להשלמת ההסמכה עד ל- 01/07/2027. למגדלים מקבוצה זו (ממוקדי שעון), אשר יציגו תעודה עד ל- 01/07/2027, יינתן מענק מטעם התאגיד בסך 250 €.
תאגיד רויאל פלורהולנד ישמח לעזור לחברי התאגיד או לספקים המבקשים לקבל מידע נוסף בנושא קבלת תעודת הסמכה. המעוניינים יכולים להקיש כאן.
המקור: 07-07-2025 RFH News
