במהלך חודש ספטמבר האחרון, נערך בסיאול בירת דרום קוריאה הכנס השנתי של ארגון מגדלי הפרחים העולמי ה- AIPH. הייתה זו הזדמנות להעיף מבט על הנעשה בענף הנוי במדינה זו.
המספרים אכן מפתיעים. על פי מה שדווח בכנס הנ"ל, בשנת 1990 עמד סך המסחר בפרחים במדינה על 168 מיליון דולר בלבד. בשנת 2005 הגיע המסחר בענף הפרחים במדינה למחזור שיא במונחים מקומיים של 772 מיליון דולר, קפיצה מרשימה של פי ארבע. ואולם בהמשך, עד לשנת 2021 שבו וצנחו המכירות של פרחים במדינה למחזור מכירות של 378 מיליון דולר בלבד. יש לזכור כי אוכלוסיית המדינה מונה 52 מיליון תושבים.
מה הביא לנסיגה זו במסחר בפרחים? "בתרבות המקומית נחשב זר פרחים למוצר יוקרה. בדרום קוריאה עדיין נרכשים פרחים לאירועים בלבד, לדוגמה חתונות. אין במדינה תרבות של רכישה שוטפת של פרחים באופן שוטף לצריכה ביתית או למשרדים. נוסף על כך, מיתון ששורר במדינה בשנים האחרונות תרם אף הוא לירידה בביקוש" כפי שדווח בכנס. נושא נוסף, על פי הדיווח בכנס סובל הגידול המקומי מבעיה של חיי מדף קצרים יחסית ומרמת מחירים גבוהה אל מול האפשרות של רכישת פרחי ייבוא.
הממשלה המקומית מנסה להתערב וזה על מנת לעודד את הענף. בימים אילו מוכנת תוכנית של מתן סובסידיות למגדלי פרחים שירצו להקים או להגדיל את שטחי הגידול. בנוסף, תבוצע פעילות של קידום מכירות להגברת הביקוש, שיפור מערכת הפיזור ואולי גם הקמת מכרזה מקוונת לצורך שיווק פרחים וצמחים.
אתגר נוסף במדינה הוא הגיל המבוגר של מרבית מגדלי הפרחים. בין השנים 2000 ו- 2020 הפסיקו 46% ממגדלי הפרחים את הגידול, שכן דור ההמשך לא הסכים להמשיך ולתפעל את המשק המשפחתי.
את מקומה של אספקת הפרחים מגידול מקומי ממלא הייבוא. בשנים האחרונות יש גידול חד בייבוא הפרחים לדרום קוריאה, בעיקר מהולנד ומקולומביה. לקוחות צעירים מחפשים זנים וצבעים חדשים שהגידול המקומי אינו מספק. מצב זה בהחלט נותן הזדמנויות חדשות ורבות להגדלת הייבוא של פרחים וצמחים למדינה. הזנים המבוקשים ביותר נכון לעכשיו הם של וורדים, ציפורן לסוגיה השונים וחרציות.
המקור: 11-10-2023AIPH