מפעם לפעם מפרסם הידיעון בשפה ההולנדית של רויאל פלורהולנד כתבה על אחת המחלקות במסגרת מערך התפעול הכולל של התאגיד. מטרת הפרסום, להציג לפני המגדלים את המערך העומד לרשותו במכרזה, תחת הסיסמא "מערך אשר נע ביחד איתך".
בכתבה הפעם, מערך הפריקה של המשאיות והמכולות בכניסה למכרזה.
מגדלים הולנדים רבים מביאים בעצמם את המשלוח המיועד למכירה של הפרחים או הצמחים, בין אם למכירה בשעון ובין למכירה בערוצים המקוונים.
ואולם, מגדלים הנמצאים רחוק, באפריקה, מרכז אמריקה, ישראל או איטליה, שולחים את התוצרת שלהם במשאיות קירור או מכולות ימיות למחלקת התפעול של המכרזה שם היא ממוינת ומועברת להמשך התהליך במכרזה.
חברות הייצוא במדינות השונות אחראיות להטסת המשלוחים מארץ המקור למכרזה. המשלוחים מגיעים למספר רב של שדות תעופה ברחבי אירופה כמו בריסל, ליאז', פרנקפורט, פריז או מאסטריכט. רק 15% מהמשלוחים מגיעים באמצעות שדה התעופה סכיפהול הסמוך לאמסטרדם. היצואנים מובילים את המטענים משדות התעופה לאתרי המכרזה של רויאל פלורהולנד שם הם מגיעים תחילה למערך הפריקה.
מערך הפריקה מקבל לידיו משטחי מטוס טעונים בקרטונים. לעיתים כולל משטח זה כ- 180 קרטונים, אשר בכול אחד מהם 200 פרחים. במקביל למטען שהגיע בדרך האוויר, מטפל המערך גם בצמחים אשר מגיעים במכולות ימיות ממדינות אחרות.
בשלב ראשון, הצוות בודק את ההתאמה הנדרשת לטמפרטורת ההגעה, כמויות, אורכים ורשימת המגדלים. לעיתים, משלוח של מגדל מסוים מפוצל בין מספר משטחים או טיסות. כאשר יש ההתאמה, המטען מועבר לפורק המתאים או ללקוח במכירה ישירה, הכול לפי רצון המגדל.
עד לפני כשנה, המיון התבצע בצורה ידנית. לפני כשנה נחנכה מערכת אוטומטית, מבוססת על קריאת ברקודים QR אשר הפכו את תהליך המיון של משטחי המטוס או המכולות הימיות למהיר הרבה יותר ועם פחות טעויות.
המערך הגדול ביותר נמצא באלסמיר, כאן נפרקים בשנה 4.2 מיליון קרטונים. בנאלדוויק ובריינסבורג הכמות השנתית היא של 600,000 קרטונים בלבד והמיון נעשה עדיין ידנית.
בנוסף, מסייע הצוות לאנשי המכס והגנת הצומח בפעילויות הרשמיות הנדרשות להשלמת תהליך קליטת המטענים.
צוות הפריקה פועל 24/7 . המקום מקורר ונשמרת בו הטמפרטורה הרצויה לתוצרת. ניתן גם לבצע משלוח המשך לאחר המיון הראשוני, במידה והמגדל ביקש שהמטען שלו יגיע ליעד שונה. המגדל או הסוכן שלו מקבלים דיווח על הפעילות כנדרש.
המקור: 18-06-2025 RFH News
