בהולנד – החל מה- 01/07/2026 יוטל תשלום מס נסיעה TOLL, על תנועה של משאיות ברחבי הולנד. הכרזה זו יצאה משר התשתיות וניהול מאגרי המים בממשלת הולנד. החל מתאריך זה, יוטל מס על תנועה של משאיות בכלל הכבישים המהירים במדינה, ובנוסף במספר כבישים אזוריים.
בהולנד, ככול שמשקל כלי הרכב נמוך יותר, כך גם המיסוי נמוך יותר. התקנה באשר להחלת המיסוי נכונה הן לכלי רכב הולנדיים והן לכלי רכב ממדינות זרות אשר ינועו בכבישי הולנד. המיסוי יחול על רכבים בעלי משקל מעל 3,500 קילוגרם.
יש לציין, כי החל מה- 01/07/2026 תיכנס לתוקף תקנה נוספת באשר למיסוי על נסיעה בכבישי אירופה של כלל המדינות החברות באיחוד האירופאי. תקנה זו מקטינה את המיסוי החל על משאיות במשקל של מעל 12,000 קילוגרם, הקטנה אשר תחול בשלבים ותקל מעט את עלויות המיסוי על חברות ההובלה. כלי הרכב יחויבו בהתקנת מכשיר אלקטרוני בקדמת הרכב לצורך רישום וחיוב חברת ההובלה.
בגרמניה – מתוך כוונה לעמוד בדרישת האיחוד האירופאי למלחמה בשינויי האקלים עד לשנת 2045, בכוונת השלטונות המקומיים בגרמניה להטיל החל משנת 2030 מס נסיעה TOLL, מס שמוטל כבר היום על משאיות בכבישים המהירים, על נסיעה בכלל הכבישים במדינה, ולא רק על נסיעה בכבישים המהירים כפי שמחייבות התקנות היום. הסיבה ליוזמה זו, היא כאמור הצורך בעמידה בדרישה של האיחוד האירופאי להגעה לאפס פליטות מזהמות עד שנת 2045.
את ההכנסות אשר תיווצרנה מהטלת מיסוי זה, מבקשות הרשויות בגרמניה להשקיע בתשתיות למשאיות חשמליות לאורך כבישי המדינה. התוכנית להטלת המס הינה חלק מתוכנית רחבה יותר המבקשת גם לחשמל בצורה מהירה יותר את הרכבים הכבדים הנעים בכבישי המדינה ובנוסף גם הכנת תקנות מחייבות באשר למכוניות פרטיות. הממשלה הגרמנית אמורה לאשר תקנות ותוכניות אילו בחודשים הקרובים.
המקור: 15-12-2025 Bloemen & Planten
