במהלך שנות מגפת הקורונה, ובזמן שחלף מאז היחלשותה, עבר ענף ההובלה הימית שינויים משמעותיים ביותר. בשיא המגפה, זינק מחיר ההובלה הימית לשיא, והגיע במספר מקרים גם לעלות של 13,000 דולר למכולה. הסיבה העיקרית הייתה צווארי בקבוק בנמלים עקב סגרים שהכריזו המדינות השונות, עומס יתר וחוסר בכוח אדם, כמו גם חוסר בנפחי הובלה באוויר שהוביל לעודף ביקוש להובלה ימית ועוד.
במהלך 2021 השתנתה המגמה עם היחלשות המגפה. המחיר של מכולה ימית שינה מגמה ובחודש יולי 2022 עמד ממוצע העלות של מכולה בהובלה ימית על 6,500 דולר. מאז, ולמעשה עד עכשיו הלחץ של הביקוש למכולות בהובלה ימית המשיך לרדת, והוא עומד כעת על ממוצע של 3,000 דולר למכולה.
על פי התחזיות לחצי השנה השני של 2023 וכן אל תוך 2024, יהיו מחירי ההובלה הימית מעט יותר גבוהים מאילו שהיו בפועל ב- 2019 שקדמה למגפת הקורונה, ויהיו בסדרי גודל של סביב ה- 3,000 דולר עד 5,000 דולר למכולה למספר קווי הובלה.
בין הסיבות למגמה זו של עצירת הירידה במחיר היא המידע כי חברות הספנות הזמינו בניה של אוניות ענק השומרות על קיימות ומשתמשות בדלק ידידותי לסביבה. על פי נתוני תאגיד ההובלה הימית, ההובלה הימית בעולם תורמת 2% מפליטת גזי החממה. אוניות אילו שהן יותר ידידותיות לסביבה יקרות יותר, ויש להניח כי תוספת העלות תוטל על המשתמשים. יש להוסיף לכך גם את עלויות הטעינה והפריקה בנמלים המהוות חלק נכבד מעלות ההובלה הימית.
על פי הכתבה, 70% מכלל ההובלה הימית מרוכזת בידיים של 5 חברות, ריכוזיות המאפשרת להם לקבל ההחלטה כי ניתן להעמיס את תוספת העלות על המשתמשים, מה שיכול כאמור לשמר את העלות של קיץ 2023 להמשך השנה ולעצור את הירידה במחירים עליה דיווחנו בתחילת הכתבה.
במדינות רבות באירופה נבדקה גם האפשרות של החלפת ההובלה בים בהובלה יבשתית, הן במשאיות והן באמצעות רכבות, ואולם גם כאן קיימים "צווארי בקבוק" ולפיהן במדינות רבות ישנה בעיה של תשתיות המשמשות להובלה יבשתית, תשתיות שלא טופלה התחזוקה שלהם לאורך שנים וכיום הן כאמור יוצרות פקקים ועיכובים בנסיעה, מה שמקשה על קיומה של חלופה להובלה בים.
המקור: 03-07-2023 Fresh Plaza