המפגש הרשמי הראשון ב- 2026 של מועצת החברים של תאגיד רויאל פלורהולנד התקיים ב- 26/03/2026. בנוסף לחברי מועצת החברים, לקחו חלק במפגש זה, גם חברי המועצה המייעצת של התאגיד וכן חברי הנהלת תאגיד רויאל פלורהולנד. במפגש הראשון של השנה עמדו על סדר היום מספר נושאים, אשר מועצת החברים חייבת לאשר בדרך של הצבעה על הנושאים הללו.
מנכ"ל התאגיד המכהן דויד ואן מכלן David van Mechelen, מסר דיווח באשר לתוצאות הכספיות של התאגיד לשנת 2025. המנכ"ל הציג את הנקודות המרכזיות של הדוחות הכספיים. אנטון סנדלר Anton Sandler שמכהן כממלא מקום מנכ"ל הכספים של התאגיד, נתן פירוט והסברים לנתונים. יושב הראש של המועצה המייעצת נתן הסברים באשר להליכים של האישור הרשמי של המאזן השנתי והדוחות הכספיים הנלווים אליו. בנוסף נמסר גם דיווח על ידי יושב הראש של וועדת הביקורת של התאגיד. גם יושבי הראש של וועדת הכספים וועדת הביקורת מטעמם של מועצת החברים, מסרו עדכונים באשר לפעילות שנעשתה על ידי הוועדות אותן הם מרכזים.
לאחר מתן תשובות לשאלות שהעלו חברי מועצת החברים, בחלקן שאלות עומק באשר לפעילות התאגיד, נערכו ההצבעות על הנושאים אותם אמורה מועצת החברים לאשר:
אישור התוצאות הכספיות של שנת 2025.
עבר באישור של 100% מהמצביעים.
הסכמה באשר לתוכנית השימוש ברווח הנקי של שנת 2025.
עבר באישור של 100% מהמצביעים.
אישור לביצוע ההחזר של הגביה השנתית לקרן החיסכון על פי לוח הזמנים הקבוע.
עבר באישור של 97.06% מהמצביעים.
אישורים לחברי ההנהלה וחברי המועצה המייעצת באשר לביצועי שנת 2025.
עברו באישור של 97.06% מהמצביעים.
בהמשך היום מסר המנכ"ל גם עדכון באשר לפעילות התאגיד במסגרת "מדיניות 2030".
במפגש הבא המתוכנן לתחילת חודש אפריל, יקוים דיון באשר לקוד ההתנהגות של החברים כמו גם שינויים אפשריים במבנה התעריפים השונים בתאגיד.
למאמר המלא (באנגלית) יש להקיש כאן.
המקור: 01-04-2026 RFH News
