בפינה בידיעון בשפה ההולנדית המוקדשת לשיחה עם אחד הכרוזים במכרזה, מבקש הכרוז אריק וסנאר Erik Wassenaar, להוסיף עוד כמה מילים על המכירות לוולנטיין 2026.
אריק מבקש לתאר כיצד נקבעים המחירים, איזה מוצרים הוזזו מעט הצידה ומדוע וולנטיין השנה, היה שונה מזה של שנה שעברה.
"השבועות הקודמים לוולנטיין, הם תמיד תקופה מרתקת. אחוז משמעותי מהמחזור השנתי של התאגיד נקבע בתקופת הזמן הקצרה הזאת. עבור המגדלים, הקניינים ולנו הכרוזים, זוהי תקופה מרתקת, לאחרים זוהי תקופה מאתגרת".
"מחירים יכולים לעלות בצורה בלתי צפויה. במקרים של ביקוש גבוה, אנו משנים לעיתים תכופות יותר את המטבע בו מתבצעת המכירה בשעון. לעיתים אני מתחיל את המכירה כאשר השעון מצביע על יחידה של 1 סנט, ואז במהירות אני משנה אותו ליחידה של 10 סנט, הכול בחלקי שניות. לעיתים, אנו הכרוזים עושים טעויות, אולם התיקון מגיע במהירות".
"אני יכול להגיד שהשוק השנה, היה מעט רגוע. היכולת של הקניינים לבצע הזמנה מוקדמת הורידה חלק מהמתח. השנה שעברה הייתה בהחלט סיפור שונה. גל קור באתיופיה ובקניה, עיכב את הופעת הוורדים וגם הספקת הצבעונים ההולנדים הייתה נמוכה. נתונים אילו יצרו חוסר וודאות אצל הקניינים. האם אצליח לקנות את כול שדרוש לי? לחץ זה הביא למחירים גבוהים. השנה כאמור הלחץ בקרב הקניינים היה נמוך יותר ועקב כך פחות לחץ על השעון.
כרגיל, הצבע האדום היה המבוקש ביותר ואת הביקוש הובילו הוורדים. אולם, גם צבעונים, ליזיאנטוס, גרברה וחרציות המשיכו להיות מבוקשים בתקופה זו של השנה.
בתחום הצמחים עיקר הביקוש התמקד בצמחים אשר עוצבו בצורה מיוחדת, בעיקר בכאלו שהציגו עיצוב בצורת לב, בין אם של האריזה ובין אם בעיצוב הצמח עצמו".
ולסיום: "וולנטיין אינו רק תאריך מיוחד עבור הפרחים והצמחים. יצרני הבשמים והשוקולד עסוקים אף הם בניסיון ללכוד את תשומת לב הלקוחות על מנת שיעניקו את המוצר שלהם כמתנה ליום האהבה. עקב כך, חובה על כול מי שעוסק בתחום הנוי, להמשיך ולהדגיש את ענף הנוי בצורה חיובית. כולנו חייבים לשתף פעולה במהלך הזה.
וולנטיין ללא פרחים? פשוט בלתי הגיוני לטעמי.
אנא הפיצו לכולם: "וולנטיין אינו אפשרי ללא זר פרחים".
ובשבוע שלאחר וולנטיין, מתחילים להיערך ליום האישה הבינלאומי".
למאמר המלא (באנגלית) יש להקיש כאן.
המקור: 13-02-2026 RFH News
