אך לאחרונה פרסם הראבובנק ההולנדי תחזית באשר למשלוחי הפרחים מקניה לאירופה ולאי הבריטי. על פי הדו"ח, בהנחה כי האיום החות'י על ההובלה הימית במצרי הים האדום יעלם, והמשלוחים הימיים דרך תעלת סואץ יחזרו לרמתם הרגילה, יש לצפות להגדלה משמעותית של משלוחי הפרחים, בעיקר וורדים טריים מקניה באמצעות הובלה ימית.
תחזית הבנק, צופה כי עד 2030, 19% מכלל ייצוא הפרחים הטריים מקניה לאירופה ובריטניה יישלח לשווקים בהובלה ימית. תחזית זו של הבנק היא מחמירה יותר מאשר התחזית של ממשלת קניה, תחזית אשר צפתה כי 50% מכלל הפרחים המיוצאים מקניה יובלו לשווקים בהובלה ימית עד ל- 2030.
בין הסיבות אותן צופה הבנק למעבר בין הובלה אווירית להובלה ימית היו: הביקוש הרב והעומסים בהובלה אווירית שהחלו עוד בימי מגפת הקורונה, תקנות אירופאיות חדשות הנוגעות לשמירת הסביבה מבחינת רעשים, זיהום אוויר וטביעת רגל פחמנית, חיסכון בעלויות בהובלה בים מול הובלה באוויר ושיפורים בטיפול לאחר קטיף שמגדלי הפרחים בקניה מבצעים.
הדו"ח מבקש לציין במיוחד כי תקנות השמירה על הסביבה הנוגעות לתעופה והובלה אווירית אמורות למעשה לייקר את עלות התובלה האווירית ותקנות אילו מתרבות באיחוד האירופאי גם בימים אילו.
גם תקנות חדשות בשדות התעופה באירופה ובמיוחד באמסטרדם, המגבילות את שעות הנחיתה והרעש נמצאות על השולחן, מה שמחמיר עוד יותר את תמונת עלויות התובלה האווירית.
הדו"ח גם מציין, כי במדינות אחרות, אשר גם הן יצרניות של פרחים כמו אתיופיה, קולומביה או אקוודור, הדחף למעבר להובלה ימית, נמוך יותר. באתיופיה המוצא לים בעיתי ולכן ייצוא הפרחים מבוסס על תובלה אווירית. מדינות דרום אמריקה רחוקות יותר מאירופה, שם גם מבוסס הייצוא על הזמנות של הרגע האחרון, במיוחד אלו המגיעות מארצות הברית.
סיבה נוספת למעבר זה של מגדלי הפרחים בקניה להובלה ימית הוא אופיים של לקוחות הפרחים באירופה הקונים פרחים שמקורם בקניה. מרביתם הם לקוחות גדולים, לקוחות אשר נושא הקיימות קרוב וחשוב להם יותר, הרבה יותר מאשר לקניינים הרוכשים פרחים בצורה מקוונת או לקוחות קטנים.
המקור: 28-08-2024 Floral Daily