הכרוז פאול פרריקס Paul Freriks, מבקש להכין אותנו לימי המכירה החשובים בתקופה הקרובה. וולנטיין כבר מאחורינו ופנינו קדימה. יום האישה הבין לאומי (8 במרץ), יום האם האנגלי (19 במרץ) ואיסטר/פסחא (9-10 לאפריל). חגים אילו הן תקופה של ביקוש מיוחד לפרחים.
המופע על לוח השנה של החגים הללו בקרבה יחסית אחד לשני מסייע לשמירה על רמת ביקוש גבוהה לפרחים וצמחים לאורך כול ימי המכירה ובהתאם לכך גם הצפי לרמת מחירים גבוהה.
על פי פאול: "רמת המחירים לפרחים בתקופה שקדמה לוולנטיין 2023 הייתה טובה, אם כי המחיר הממוצע היה מעט נמוך יותר מוולנטיין בשנה שעברה".
פאול מבקש לציין כי גם בצמחים בלט הביקוש לצבע אדום. עציצים של צמחי וורדים, סחלבים וברומליה. "רמת האספקה הגבוהה ערב החגים מחייבת אותי ככרוז לתת תשומת לב מיוחדת למסחר. לעיתים אני גם מגביר את הלחץ על המחיר במקום בו זה אפשרי וזה כדי להביא את המחיר המירבי האפשרי לכולם".
"מיד לאחר המכירות לוולנטיין ראינו כבר את תחילת הביקוש לפרחים ליום האישה הבין לאומי. בלט הביקוש לזנים המבוקשים היסטורית ליום האישה כמו חרציות, צבעונים ופרחים עונתיים. הביקוש עלה ואנו צופים רמת מחיר טובה".
על מנת לגלות מה מקורו של יום האישה הבין לאומי עלינו לחזור למקום בו הכול התחיל. יום האישה הבין לאומי נחוג מסביב לעולם והוא מיועד להבעת הוקרה לכול הנשים באשר הן וכן לכול אשר השיגו הנשים לאורך השנים, למרות שהמאבק לשוויון במקומות רבים בעולם טרם הסתיים. ניתן לסמן את ההתחלה בשנת 1908 במצעד של 15,000 נשים בניו יורק בתביעה לקיצור שעות העבודה, תשלום הוגן וזכות הצבעה. בתאריך 28/02/1909 נחוג יום האישה לראשונה בארצות הברית, ב- 19/03/1911 נחוג לראשונה יום האישה באוסטריה, דנמרק גרמניה ושוויץ. בשנת 1913 נקבע המועד ל- 08/03 בכל שנה ולא שונה מאז.
"כמה נפלא שאנו בענף הנוי יכולים לתרום לשוויון ולאפשר לכול אישה בכול מקום להנות מזר פרחים או צמח ביום זה" מסיים פאול את השיחה.
המקור: 24-02-2023 RFH New