חששות מהתדרדרות הביטחון בשיט ספינות המטען בים האדום. בשבועות האחרונים היה העולם עד למספר תקיפות של ספינות מטען שהפליגו במייצרי הים האדום, מיצרי באב אל-מנדב. על פי דו"ח שפורסם בימים אילו, 30% מהספינות המובילות מכולות לסוגיהן השונים עלולות לספוג נזקים כלכליים שכן מסלולי ההובלה שלהן עלולים להתארך משמעותית.
ב- 03/12/2023 נפגעה ספינה בבעלות בריטית בשם Number 9 מרקטה שנורתה עליה מכיוון תימן ואשר לפי הדיווחים קשורה למלחמה המתרחשת כעת בעזה. על פי הדו"ח, "ההתקפה על הספינה Number 9 מרחיבה את הסיכון לכלל ציי ההובלה, גם לספינות שאינן קשורות כלל למדינת ישראל.
חברת צים, שבסיסה בנמל חיפה כבר הורתה לכלל הספינות שבצי שלא להפליג דרך תעלת סואץ אלא במסלול הימי הארוך הרבה יותר, עוקף אפריקה וכף התקווה הטובה. גם חברת מארסק הדנית, הורתה למספר ספינות מטען שלה שהיו חכורות בקשר כול שהוא עם ישראל להפליג אף הן במסלול הארוך, מסלול עוקף אפריקה.
על פי הדו"ח, מתוך 625 ספינות מטען הנושאות 8.25 מיליון TEU (המונח הבין לאומי למכולה של 20 רגל) ואשר אמורות לחצות את תעלת סואץ, הרי שרק 8 מתוכן הן בהפעלה ישראלית ועוד 29 ספינות עם קשר כלשהו לבעלות ישראלית.
הדו"ח מציין כי נכון לעכשיו, המשמעות של המצב הזה על הספנות העולמית הוא שולי (בעיני כותבי הדו"ח, לא בטוח שבעיניים ישראליות). על פי כותבי הדו"ח, החשש נכון לעכשיו הוא מתקיפות בים האדום. בנוסף, ראוי לציין כי ישנן גם בעיות בצידו האחר של העולם. בעיות מעבר בתעלת פנמה (יובש קיצוני שמביא ירידת מפלס המים ומקשה את המעבר של ספינות) אשר גרמו אף הן לכך שיותר ספינות הופנו למעבר בתעלת סואץ, ולמרות זאת מעריכים כותבי הדו"ח שיגרם נזק לספנות העולמית בשיעור של 2% בלבד.
ואולם אומר הדו"ח, המשך ההתדרדרות בבטיחות ההפלגות בים האדום יכול להביא לנזקים כלכליים לחברות הספנות העלולים לפגוע בעד 30% מציי המטען ברחבי העולם.
המקור: 06-12-2023 Fresh Plaza