מכירות הפרחים במהלך חודש יוני 2025 עמדו בסימנה של ועידת נאט"ו אשר התקיימה בהולנד. רויאל פלורהולנד יזמה מספר מהלכים מקדימים על מנת לאפשר תנועה שוטפת ומסודרת במהלך הדיונים. עקב היערכות זו, ניתן היה לעמוד ביעדי השיווק ללא כול הפרעות.
חודש יוני היה גם החודש האחרון של עונת השיא. ביום שני 10/06/2025, למחרת חג השבועות הנוצרי החלו השעונים לפעול מוקדם יותר בכול האתרים. מכירה מוקדמת נוספת בוצעה ביום בו החלו הדיונים של מפגש נאט"ו.
סך המכירות בחודש יוני 2025 עמדו על 143 מיליון €. בהשוואה ליוני 2024, ירידה של 16% במחזור המכירות. כמות הפרחים שנמכרה בחודש זה הייתה גבוהה ב-11% מזו של 2024 ועמדה על כ- 400 מיליון יחידות. מזג האוויר השפיע הן על הכמות והן על רמת המחירים אשר הייתה נמוכה מזו של יוני 2024. גם כמות יחידות המכירה הייתה נמוכה יותר. בסך הכול נמכרו בחודש יוני 2025 2.0 מיליון יחידות מכירה, כמעט 300 אלף פחות מאשר ב- 2024. על פי הדיווח, צוותי התפעול עמדו במשימת חלוקת התוצרת לקניינים על פי דרישתם כאשר 99.8% מהבקשות מולאו במלואן.
ואם רצוננו לסכם את התקופה, ניתן לומר:
אספקה שעמדה בלוחות הזמנים הנדרשים בשיעור של 99.8% מהבקשות.
שרות יעיל ו"חלק" במהלך מפגש נאט"ו.
פעילות מכירות בשעונים בכלל האתרים ללא הפרעות.
פעילות ללא תקלות בתפעול הפנימי ולא היה צורך בתגבור לילי של מערך השכרת העגלות.
חודש יולי המגיע עלינו לטובה הוא כבר מעבר לעונת השיא. ניתן אם כן לסכם את הפעילות התפעולית בעונת השיא כמוצלחת, עונה בה סיפקנו ללקוחות התאגיד שירות באיכות גבוהה ובנוסף שירות שאיפשר עמידה בלוחות הזמנים. 99% מהמוצרים סופקו בזמן למקומות בהם נדרשו. במהלך התקופה נתקבל סיוע מ- 248 עובדי משרד אשר סייעו לצוות התפעול באולמות.
לסיכום – התמודדות עם הלחצים בעונת השיא משמעותה עבודת צוות!
המקור: 10-07-2025 RFH News
