הכרוז הוותיק פאול פרריקס Paul Freriks, רואה השפעה חיובית של הסתיו על מכירות הפרחים, וביקוש יותר מתון לצמחים, וזה בפינת הכרוז בה ניתנת בימה לשיחה עם אחד הכרוזים של רויאל פלורהולנד מפעם לפעם.
"הסתיו הנוכחי החל בצורה מתונה. על עצים רבים עדיין ניתן לראות כי העלים טרם נשרו. לעומת זאת, שיח הוורדים בחצר הבית שלי השיר את עליו ואני מבין שהסתיו הגיע. בשעונים, אנו יכולים לראות כי הביקוש לצמחים או פרחים המסמנים את תחילת הסתיו מטפס לאיטו, כמו גם האספקה של צמחים אילו, בעיקר מיני צמחים כמו פירות דקורטיביים וייחורי ורדים".
ממשיך פאול: "אכן הביקוש לצמחים הוא מתון יותר בהשוואה לציפיות. מזג האוויר המתון משפיע על הירידה המסוימת בביקוש. את המחירים שהושגו לעציצי גרברה או וורדים הייתי מכנה רמת מחירים "סבירה" וזה לעומת רמת מחירים טובה או גבוהה שהכרנו בעבר ואשר לה ניתן היה לצפות. לעומת זאת הביקוש עולה לצמחים בצבע הכתום, הצבע המסמל את הסתיו".
"אחת הפעילויות שאנו הכרוזים במכרזה מבצעים כשיגרה ואפילו שמחים לעשות היא לייעץ למגדלים שלנו. ככרוז, אני נמצא במקום מיוחד בו אני יכול לקבל את מירב המידע על הנעשה בזירת המסחר. הכרוז יכול לראות לאיזה מוצר יש ביקוש ומדוע. הכרוז יכול לראות באיזה ערוצי שיווק המגדל משתמש ולייעץ לו כיצד לפעול בהתאם, וזה על מנת לשפר את התמורה למגדל".
"אנו יודעים כי לאיכות הפרח או הצמח השפעה חשובה ביותר על המחיר אותו ניתן להשיג. ואולם, לא רק זה. יש גם דברים נוספים המשפיעים על המחיר. לדוגמא – כמות הפרחים בדלי, הכמות למכירה יומית ובאיזה ימים עדיף להציע את הפרחים למכירה. כול הנושאים האלו יכולים להביא לשפר את רמת המחיר. המידע הזה אשר ניתן למגדל מביא לי סיפוק גדול במסגרת עבודתי".
פאול מסיים את השיחה: "אני שמח לקבל תגובות חיוביות מאד מהמגדלים על הסיוע שאני או כרוזים נוספים מגישים להם. תגובות תודה אילו גורמות לנו סיפוק גדול מהעבודה".
המקור: 06-10-2023 RFH News