לאחר תקופת מזג אוויר מעולה אשר שרר בהולנד בימי חג האיסטר, תופסים הצמחים מקום מרכזי בביקוש במרכזי הגננות. הפרחים נדחקים מעט הצידה. בפינה המוקדשת לשיחה עם כרוז ברויאל פלורהולנד, הפעם שיחה עם אדווין קריספאין Edwin Chrispijn.
“האביב מסביב לנו, מי יודע עד מתי יימשך?” אומר אדווין. “לאחר גיחה של השמש במהלך סוף השבוע בו נחוג האיסטר (9-10/04/2023) חזרו ימים של מזג אוויר פחות ידידותי והטמפרטורות כאן בהולנד צנחו. עירוב של שמש, רטיבות וקור, לא בדיוק מזג אוויר שאמור להיטיב עם מצב השוק של הפרחים. באשר למצב השוק בימים אלו, הצבעונים גדלו בכמויות המוצעות למכירה, ואולם לגידול זו לא הייתה השפעה על המחיר. על פרחי החרציות ניתן היה לראות הירידה בכמות בשעונים, ואולם למזלם של אילו שכן סיפקו חרציות למכירה, הכמות בבתי הצמיחה שלהם גדלה, מה שאפשר לשמור על רמת הכנסה סבירה. התוצאות של הצמחים היו למרבה המזל טובות יותר. ימי השמש אומרים לאזרחים – צאו לגינה! למרבית הצמחים הפורחים תוצאות מכירה טובות. בולט לרעה צמח ההלבורוס אשר האספקה שלו לשעונים גדלה פי חמישה ! עציצים ובהם פרחי פקעת פורחים כמו נרקיסים ויקינטון לא חוו שינוי משמעותי במחיר וזה למרות הגידול בכמויות”.
ממשיך אדווין: ” אנו צופים גידול באספקה הן של צמחים והן של פרחים. אנו צופים כניסה בתקופה הקרובה של פרחים מאותם בתי צמיחה שעברו במהלך החורף תהליך של “גידול קר”, כלומר הקטינו את החימום או הפסיקו את החמום לחלוטין בגין העלייה במחירי האנרגיה. כעת עם העלייה במעלות החום תגדל האספקה ממגדלים אילו. ראשונים לחזור היו מגדלי הוורדים ההולנדים. אנו רואים גם את חזרתם של מגדלי כף הקנגורו ההולנדים ותחילת הופעה גם של מגדלי האדמוניות. אני צופה כי בעוד לא הרבה זמן יכנסו כלל פרחי הקיץ למכירה בשלושת המכרזות לייצוא שלנו: אלסמיר, נאלדוויק וריינסבורג. אנו הכרוזים ערוכים וממתינים להופעת הפרחים ונעשה ככול שניתן על מנת להשיג מחירים טובים למגדלי הפרחים שלנו”.
ומסיים אדווין את הריאיון: “מי ייתן והאביב שסביבנו יימשך ככול שניתן”.
המקור: 21-04-2023 Bloemen & Planten