מכרזת פלנטיון מדווחת כי הגיעה להסכם עבודה חדש עם עובדי המכרזה, וביחד עם ארגון המעסיקים ההולנדי ה- AVV.
ההסכם החדש הינו הסכם עבודה קיבוצי. טיוטת ההסכם הועמדה להצבעה על ידי צוות העובדים לפני עריכת הסיכום. ההצבעה נערכה לפני מספר שבועות, ומבדיקת תוצאות ההצבעה עולה כי למעלה מ- 90% מהעובדים אשר נטלו חלק בהצבעה תמכו בהסכם המתגבש.
אומר מנכ"ל המכרזה אנדרה ואן קראוייסן André van Kruijssen: "אני שמח שהגענו להסכם זה. הוא מאפשר לנו להמשיך ולבנות חברה מעולה לעתיד, ואנו עושים זאת בשיתוף פעולה של כולנו, הנהלה, עובדים וארגוני המעסיקים בהולנד".
הסכם העבודה הקיבוצי אשר הוסכם זה עתה נותן לצוות העובדים של המכרזה, תוספת שכר בשיעור של 4% החל מ- 01/01/2025 ותוספת שכר נוספת של 4% בשכר החל מה- 01/01/2026.
סיכום נוסף שהושג במסגרת ההסכם החדש הוא העלאה בתשלום עבור הוצאות הנסיעה של העובדים. החל ב- 01/01/2025. התעריף הקיים העומד על 15 סנט לקילומטר יועלה ויעמוד על 23 סנט € לקילומטר בנסיעה למקום העבודה במכרזה.
ובאשר למכרזה – משמעות תוספות השכר כפי שתוארה, תגרום כמובן לעליה בהוצאות התפעול השנתיות. התייקרות צפויה זו מחייבת את הנהלת המכרזה לעשות כול מאמץ על מנת לסיים את הפעילות בשנים הקרובות ברווח תפעולי חיובי, למרות ההתייקרויות. בכוונת ההנהלה להציג את התוכנית בה היא מבקשת לפרט כיצד תעמוד במשימה זו, במסגרת האספה השנתית המתוכננת בדצמבר 2024.
יש לזכור כי שינויים אילו נעשים במסגרת תוכנית ההנהלה להיות זירת מסחר היכולה לתת שרותי שיווק מותאמים אישית למגדלים וקניינים, שירות של 24/7 .
המקור: 20-09-2024 Plantion