מכרזת פלנטיון מבצעת מהלך לשיפור השרות לקניינים במכרזה. משמעות המהלך – פתיחת מרכז לאיסוף פרחים לאחר הקניה באזור העיר אנטוורפן בבלגיה.
על פי הכתבה, המהלך הוא צעד חשוב שמבצעת המכרזה של הליכה קראת קניינים ובעלי חנויות פרחים בבלגיה. האתר בשטח של 1,000 מ”ר, בסמוך לעיר אנטוורפן העיר השנייה בחשיבותה בבלגיה לאחר הבירה בריסל, יאפשר לקניינים מקומיים לאסוף את הפרחים אותם רכשו בעצמם, או לחלופין, יאפשר הובלה ללקוח באחריות פלנטיון, כאשר מועד האספקה המובטח הוא באותו יום בו בוצעה הקניה. שתי אפשרויות אילו הועלו על ידי המכרזה כפתרון ללקוחות בלגיים להורדת עלויות התובלה היקרות מהמכרזה בהולנד ללקוחות בבלגיה.
היות והובלת הפרחים מהמכרזה בפלנטיון ועד למרכז באנטוורפן נעשית במרוכז על ידי פלנטיון עצמה, ריכוז זה מאפשר את הוזלת עלות ההובלה ומכאן מגולגלת הוזלה זו לטובת הלקוחות בבלגיה.
הלקוח הבלגי יכול לבצע את הקניה באחת משלוש דרכי המכירה אותן מציעה מכרזת פלנטיון: רכישה פיזית בשעון, קניה מקוונת לפני השעון או בחנות הדיגיטלית או קניה בחנות ה”קנה וסע” אשר נחנכה אך לאחרונה. עם תום המסחר תוביל פלנטיון רכישות אילו למרכז באנטוורפן בצורה מרוכזת, שם יוכל הלקוח או לאסוף הקניה בעצמו או להזמין הובלה למחסן שלו ברדיוס של 60 ק”מ מסביב לעיר אנטוורפן.
תגובות ראשונות שנתקבלו מקניינים בבלגיה היו חיוביות. הם גם מצאו לנכון לשבח את היצירתיות של הנהלת המכרזה כפי שבאה לידי ביטוי במיזם זה, שהוא צעד נוסף בתוכניות ההנהלה לשיפור השירות ללקוחותיה.
המקור: 20-02-2024 Bloemen & Planten